L'agost s'acomiada amb menys núvols i pocs ruixats

A poc a poc l'estabilitat torna a dominar l'atmosfera de tot el país. El temps típic de la segona quinzena d'agost passarà de puntetes, sense calorada, sense tramuntana i amb pocs ruixats

Néstor GómezActualitzat

L'aire fred que durant els darrers dies ha alimentat els ruixats de tarda i els núvols costaners marxarà cap als Alps. D'aquesta manera, el ruixats cada cop seran més residuals.

Més estones de sol

No us amoïneu si de bon matí trobeu el cel cobert a la Costa Daurada i al delta de l'Ebre; fins i tot pot caure alguna precipitació feble: els núvols s'esqueixaran i la tarda serà més assolellada. Només persistiran els núvols a les muntanyes de Prades i Llaberia. A la resta del país, el matí serà molt assolellat i a la tarda només creixeran nuvolades al Pirineu. A la tarda, els núvols poden deixar caure algun ruixat al Prepirineu i a les muntanyes del prelitoral de Tarragona.

Temperatures amunt 

Remuntarà una mica més la temperatura, tímidament, després d'un dimarts amb màximes suaus, tocant els 30 ºC. L'agost es vol acomiadar amb mínimes i màximes més altes. La xafogor es notarà de matinada i es mantindrà ben viva durant tot el dia a prop de la costa. Les màximes pujaran lleugerament, un parell de graus en general; els valors més alts del dia s'impulsaran cap als 33 ºC al Segrià i a la Noguera.

I els propers dies...

Si fa uns dies us comentàvem que els ruixats ens acompanyarien tots els dies de la setmana, finalment sembla que no serà així. Les noves previsions de cara a aquests dies ens mostren un temps més estable, potser amb algun ruixat de tarda. Les temperatures remuntaran fins a arribar a un cap de setmana de calor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut