Inundacions històriques al sud dels Estats Units

Alberto AlcántaraActualitzat

L'episodi de 5 dies de pluges fortes remet al sud dels Estats Units, però les inundacions derivades de les crescudes dels rius continuaran durant els pròxims dies i assoliran nivells històrics en algunes zones.

Al sud-est de Louisiana, les inundacions han obligat a milers de persones a evacuar les seves llars. Un dels indrets més afectats per aquesta situació  és la ciutat de Hammond, on el nivell de les aigües als carrers arriba gairebé a la cintura.

La Creu Roja Americana ha obert refugis en Tangipahoa i Washington, mentre que els voluntaris ajuden a preparar dics amb sacs de sorra per contenir les aigües.

A principis d'aquesta setmana, tres persones van morir al nord de l'estat com a conseqüència de les pluges, que van arribar a valors d'entre 250 i 380 mm en un dia i mig en alguns indrets de Louisiana, Arkansas i Texas.

A Conroe, Texas, els funcionaris han tancat els accessos al llac, després que pluges d'entre 100 i 180 mm en dos dies van fer pujar el nivell de l'aigua més de mig metre per sobre del normal, per primer cop des de l'any 2002.

Les pluges han estat degudes a una forta injecció d'humitat tropical cap a tota la costa sud dels Estats Units. Segons el Servei Meteorològic Nacional, aquesta situació s'ajusta a un patró típic del fenomen climàtic del "Niño"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut