El tifó Hato paralitza Hong Kong i Macau

El tifó s'endinsarà a la Xina continental per la província de Guandong i perdrà força al llarg de dimecres

Alberto AlcántaraActualitzat

L'arribada del tifó Hato ha paralitzat les ciutats i de Hong Kong i Macau. Les autoritats locals ja han reportat més de 10 víctimes mortals. Oficines, empreses, escoles i la Borsa han tancat, i més de 400 vols s'han cancel·lat. Les autoritats han emès l'avís per tifó de nivell 10, el més alt, per primera vegada en cinc anys.

 

Hato ha arribat amb la força equivalent a la d'un huracà de categoria 2 de l'escala de Saffir-Simpson. En el seu moment de màxima intensitat ha deixat vents sostinguts de 165 km/h i cops de més de 190 km/h.

L'Observatori de Hong Kong a avisat els residents que estiguin preparats per a vents destructius, possibles inundacions i esllavissades. S'aconsella a les persones que s'allunyin de les zones baixes. El nivell del mar pot augmentar fins a cinc metres en alguns llocs. Les onades ja han submergit platges senceres i han provocat algunes destrosses. També hi ha danys en algunes zones residencials.  

Hato ha tocat terra més a prop de Macau i s'endinsa per la província de Guangdong. Milers de persones han estat evacuades de parts de la costa continental, segons els mitjans locals. S'esperen onades de fins a 10 metres d'alçada en el Mar de la Xina Meridional. Al llarg de dimecres, el tifó es degradarà i esdevindrà una tempesta tropical.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut