El fred i la neu arriben a Texas

Alberto AlcántaraActualitzat

L'enèsima irrupció d'aire fred de la temporada hivernal als Estats Units ha arribat fins a l'extrem meridional del país. A l'Estat de Texas, la nevada ha generat nombrosos problemes de trànsit i ha obligat a tancar escoles en algunes zones.

A Melissa, al nord-est de l'Estat i a uns 35 quilòmetres de Dallas, prop de 40 vehicles van estar involucrats en un accident provocat per les condicions meteorològiques adverses. Les autoritats no han informat de cap víctima o ferit greu.

La tempesta va acumular entre 3 i 8 centímetres de neu a l' àrea de la capital, generant centenars d'accidents i més de 1.000 cancel·lacions de vols. Durant unes hores, es va tallar lacarretera interestatal 35, una via de comunicació important que creua l'Estat de sud a nord.

Invasió freda en retirada

Els mapes de referència de temperatura a 850 hPa, uns 1.500 metres d'altura, mostraven  com la llengua d'aire fred arribava fins l'extrem sud la matinada de dissabte. De fet, la isoterma dels -15ºC tocava l'extrem nord de Texas, mentre que la isoterma dels 0ºC  arribava al centre de l'Estat.

De cara al cap de setmana, les condicions aniran millorant. Dissabte el Servei Meteorològic Nacional preveu que la neu passi a pluja gelant. Diumenge, les mapes mostren temperatures a 850 hPa d'entre els 2 i els 12ºC al territori texà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut