Tarda de temps insegur amb risc d'alguns ruixats localment forts

A mesura que passin les hores, el temps assolellat guanyarà terreny de sud cap a nord. Però de ruixats, n'hi haurà i el paraigua encara farà servei

Alberto AlcántaraActualitzat

L'embossament d'aire fred, responsable del gran creixement de les nuvolades dels últims dies, es retira cap a França però encara deixarà a Catalunya prou inestabilitat com per descarregar ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actius avisos per intensitat de pluja i estat de la mar.

Ruixats i aparició de clarianes

L'ull de la pertorbació passa per la vertical de Catalunya i porta un temps canviant. El matí ha estat força insegur, amb ruixats a les comarques de Lleida i Tarragona, però també al Pirineu. A migdia, les tempestes ja descarregaven al nord de Girona.

A la tarda els ruixats s'intensificaran cap al terç nord, però sobretot a les comarques del nord-est. Aquest cop, les grans nuvolades no avançaran de sud a nord per la costa, sinó que arribaran des de l'Arieja i avançaran cap a la Costa Brava, descarregant sobretot cap al Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, l'interior de l'Empordà o el Gironès. Arribada la nit, els ruixats marxaran i el cel serè ja dominarà a gran part del país. Compte amb l'estat de la mar, perquè hi haurà onades superiors als 2,5 metres a la Costa Brava.

Temperatures en lenta recuperació

Les clarianes es fan esperar, i per tant les temperatures quedaran frenades i seran molt similars a les de dijous. Molts valors màxims quedaran al voltant dels 20 ºC, i els extrems estaran sobre els 24 ºC .

I el cap de setmana...

Dies estables per pair tota l'aigua allà on ha descarregat amb força. El temps dóna un tomb amb l'arribada de dissabte amb retorn al sol i a l'estabilitat atmosfèrica. Farà més fred al matí però pujaran les temperatures màximes. Diumenge es veuran més núvols.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut