Tret de sortida a la llevantada

Alberto AlcántaraActualitzat

La treva meteorològica no ha durat gaire. Aquest dissabte s'ha començat a configurar una situació de llevant, acompanyada d'un augment d'aire fred per les capes altes i mitjanes de l'atmosfera, que complicarà la situació meteorològica. El vent de llevant s'enfortirà a partir de la tarda, sobretot a la Costa Brava. El Servei Meteorològic ha activat els avisos per onades de més de dos metres i mig i per acumulació de més de 100 mm de pluja en 24 hores. S'hi sumen els avisos per intensitat de pluja i per neu. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla INUNCAT.

Pluja a la tarda

El matí encara ha estat força tranquil, però amb presència de núvols abundants, sobretot al litoral i el prelitoral, i boira. Hem tingut alguns ruixats dispersos, que ha s'han animat més a migdia i pel nord-est.

A la tarda, el risc de pluja afectarà, principalment, l'extrem sud, punts del prelitoral i quadrant nord-est. A la resta, si cau algun xàfec, serà més minso. Les pluges més abundants es localitzaran a les comarques gironines, especialment a l'Alt Empordà, el Ripollès o la Garrotxa.  De cara al vespre també poden arribar xàfecs intensos cap a la Costa Central. La cota de neu baixarà dels 1.800 als 1.500 metres.

Temperatures en descens

Ens hem llevat amb valors d'entre 10 i 16 ºC en general, tret del Pirineu, on ha glaçat de manera feble en cotes altes. La temperatura diürna baixarà en general entre 3 i 5 ºC en molts indrets del terç nord i l'oest. A la resta, no baixarà tant. Tot i això, encara quedaran valors d'uns 18 o 19 ºC a la costa.

I diumenge...

El vent de llevant s'enfortirà arreu, l'estat de la mar empitjorarà en més trams de la costa, i es mantindrà el risc de pluja localment molt abundant i amb tempestes, sempre més probable a la costa i al quadrant nord-est. Els avisos per acumulació de pluja, per vent i per onades de més de quatre metres estan activats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut