Noruega ja ven més cotxes elèctrics que de combustió
Les vendes de vehicles dièsel a Noruega han caigut del 75% a menys del 9% en 10 anys

Dinamarca prohibirà la venda de cotxes nous de gasolina i dièsel al 2030

Néstor GómezActualitzat

Cop d'intencions del primer ministre danès, Lars Løkke Rasmussen, en el discurs del nou curs polític al Parlament de Dinamarca amb una aposta ferma per eliminar els vehicles que emeten CO2 en només 12 anys.

El sector del transport representa una quarta part de les emissions de CO2 a Dinamarca. El primer ministre fa una crida a la resta de partits per resistir la temptació de fer una guerra política i fer una acció política comuna a favor del clima. La proposta forma part de la iniciativa climàtica que s'espera que el govern presenti en un curt període de temps i insta a tots els partits a treballar junts per assegurar l'objectiu.

"Només aconseguim els objectius si el Parlament està unit. A més, podem atreure altres països".

En només 12 anys, per al 2030, el govern danès estableix un objectiu clar, prohibir la venda de cotxes nous de gasolina i dièsel. Això significa que el 2030 hi haurà més d'un milió de cotxes verds híbrids, elèctrics o equivalents a Dinamarca.

En aquests moments, la quantitat de vehicles elèctrics a Dinamarca és testimonial. En els primers sis mesos del 2018, els cotxes qualificats com a verds no arriben al 2% de les vendes totals de vehicles.

Dinamarca té com a objectiu ser completament independent dels combustibles fòssil per al 2050. Noruega ha anunciat que acabarà la venda de vehicles amb combustibles fòssils el 2025. Bèlgica vol eliminar la venda de vehicles dièsel el 2030. I Alemanya vol aturar els motors de combustió interna el 2040. I Espanya?

 

 

 

 

Anar al contingut