Canvi de temps notable i arribada de tempestes fortes

RedaccióActualitzat

Després de la calorada del cap de setmana arriba un canvi de temps, amb baixada de la temperatura a quasi tot arreu. L'arribada d'una pertorbació, reforçada per l'entrada de més aire fred en altura, reactivarà els ruixats i les tempestes ja des de la matinada i al llarg del matí. Entre les 07/09 h del matí i fins per allà les 14 h del migdia és quan més abundants podran ser. Algunes tempestes poden ser fortes, especialment a punts de Barcelona, Girona, el Pirineu i la Catalunya Central. Vents de mestral a l'Ebre i de tramuntana a l'Alt Empordà. Mala mar a moltes platges, amb maror fins al migdia i forta maror (onades de 2 metres) a la Costa Brava Nord. Precaució al bany i navegació.

Tempestes fortes

Els xàfecs i les tempestes recuperaran el protagonisme que van tenir en dies anteriors. Els núvols poden arribar durant el matí i deixaran els primers ruixats a qualsevol punt, però les tempestes més fortes i abundants les esperem cap al quadrant nord-est, a Girona i Barcelona. Poden deixar calamarsa o algunes pedregades.

Baixada tèrmica

L'entrada del vent canviarà la sensació dels últims dies. La temperatura mínima i màxima baixarà de manera molt notable a molts indrets, tret de la costa Daurada, on el mestral arribaria reescalfat i faria pujar la màxima fins a uns 32 o 34 graus. A la resta es preveu un descens d'entre 3 i 5 graus, més encara al Pirineu, Girona i Osona. 

I dimarts...

La inestabilitat es mantindrà en forma de ruixats i tempestes, de manera més evident al Pirineu, interior de Girona i a punts del prelitoral. matinada fresca, que deixarà dormir molt millor. Globalment s'imposarà el sol. Tramuntana moderada al nord de l'Empordà. Dimecres la calor podria revifar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut