Marxa Mundial pel Clima (Justícia Climàtica)
Marxa Mundial pel Clima (Justícia Climàtica)

29 de novembre, Marxa Mundial pel Clima

Alberto AlcántaraActualitzat

Quan està a punt de començar la Cimera pel Clima COP21, els carrers de tot el món s'ompliran amb l'anomenada Marxa Mundial pel Clima. S'espera que milers de participants pressionin els governants que han de negociar a París un decisiu acord global per solucionar la crisi climàtica. Hi ha convocats més de 2.400 esdeveniments a tot el món durant tot el cap de setmana.

El dia gran serà diumenge 29 de novembre. A Catalunya se celebraran diversos actes. A Barcelona, la marxa serà a les 11.30 hores a la Via Laietana. Hi haurà una manifestació a la Rambla Nova de Tarragona a les 12.00 hores. A Girona es farà una bicicletada a les 10 del matí. També hi ha convocats altres esdeveniments a Terrassa, Manresa, Cérvoles, Corçà o Peratallada. Podeu consultar més detalls d'aquests actes, i dels que se celebraran a tot el món, en aquest mapa.

Les agrupacions convocants, com ara Aliança pel Clima o el Moviment per la Justícia Climàtica, persegueixen un acord just, ambiciós i vinculant per evitar les pitjors conseqüències del canvi climàtic, que inclogui una transició accelerada cap a un model energètic 100% renovable.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut