22 turistes, ferits per una erupció subaquàtica sobtada a Hawaii

Néstor GómezActualitzat

Ahir, una erupció sobtada sota l'aigua va causar 22 ferits, que anaven en una embarcació turística.

Veure la lluita entre la lava i el mar és un espectacle únic i es dona a pocs llocs del món. Per aquesta singularitat, hi ha indrets freqüentats per turistes, que veuen, des de pocs centenars de metres, com la lava entra dins el mar i hi crea una columna de fum.

Ara bé, el que ningú s'esperava, ahir va passar. Mentre un vaixell turístic era a prop de la fumera, des de dins del mar va sorgir una erupció que va aixecar aigua fins a uns 300 metres. Una part de la lava i l'aigua van caure sobre la teulada del vaixell i el va malmetre força. Afortunadament, no va impactar sobre cap turista, però tot i així 22 persones van quedar ferides. Un passatger que estava a bord  va capturar el moment de l'explosió.

Aquesta erupció forma part del sistema del volcà Kilauea, en erupció contínua des del 3 de maig. El turisme de lava fa molts anys que funciona a l'illa Gran de Hawaii, però durant les últimes setmanes se n'ha disparat la demanda per presenciar l'última erupció d'un dels volcans més actius del món. Almenys tres empreses ofereien aquest servei diari, en el qual es paguen uns 220 dolars per persona.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut