La bateria, les dimensions, la camera són alguns dels aspectes a tenir en compte
La bateria, les dimensions, la camera són alguns dels aspectes a tenir en compte

Informe "Popap": com triar un mòbil i no morir en l'intent

Hi ha tants "smartphones" amb tantes prestacions, que triar-ne un pot ser un maldecap. Com podem saber quin és el model que ens convé, segons les nostres necessitats? "Popap" respon!

Actualitzat

Més de 3.200 milions de persones al món tindran un telèfon mòbil a finals del 2017, segons la consultora The Mobile World. Això és pràcticament la meitat de la població mundial. Les vendes de "smartphones" l'any passat van tornar a créixer fins els 1.495 milions d'unitats. Això són molts mòbils. Cada vegada n'hi ha més, i més diversos.

Es perfeccionen els mòbils intel·ligents i tornen aparells de l'any 2000. Conviuen les marques de sempre amb d'altres de noves que emergeixen amb força. Amb tanta oferta és difícil triar. Com podem saber quin és el mòbil que ens convé, segons les nostres necessitats?

Què hem de tenir en compte a l'hora de triar?

  • La bateria, la seva durada i la relació de les dimensions de la pantalla amb la capacitat de bateria.
  • La memòria interna: Ha de ser superior a 16 gigues perquè sinó de seguida ens quedarem sense capacitat.
  • Les dimensions del dispositiu i la superfície del frontal que ocupa la pantalla.
  • La càmera: L'habitual és que tingui entre 12-13 megapíxels.
  • Els sensors d'empremta digital: Heu de tenir en compte si són al davant o al darrere
  • Els acabats i el disseny: Per a les persones que se'l solen guardar a la butxaca és important que sigui còmode de dur. cal tenir present que els mòbils amb pantalla corba és més fàcil que es trenquin amb un cop lateral, però l'experiència és més immersiva.

És necessari gastar-se molts diners per tenir un bon telèfon?

A l'igual que amb les prestacions, els diners que vulguem destinar al nostre telèfon dependran de l'ús que li vulguem donar, explica Marc Corredera, periodista especialitzat en tecnologia.

"Per uns 280 euros, es poden trobar bons mòbils. El OnePlus3 seria un exemple de bona relació qualitat/preu. Una altre opció és esperar que surti una nova generació d'un mòbil de gamma alta, que abarateixi l'anterior".

La doble càmera al darrere i una pantalla que ocupi tot el frontal del telèfon seran algunes de les tendències que veurem els pròxims mesos a les botigues.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut