ANÀLISI

Els 85 segons més llargs de Rajoy

Irene Montero va fer callar el Congrés recordant a Mariano Rajoy tots els casos de corrupció en què el seu partit està implicat

Actualitzat

Exactament va durar 1 minut i 25 segons. Les paraules d'Irene Montero deixaven el Congrés dels Diputats en un silenci eixordador, gens habitual en una cambra acostumada al soroll, les interrupcions i els debats crispats.

A la primera fila, des del seu escó, Mariano Rajoy rebia com un cop de puny a l'estómac l'enumeració dels casos de corrupció que han afectat o afecten el Partit Popular. Segurament mai els havia sentit un darrere l'altre, en una seqüència que semblava interminable. La portaveu d'Units Podem, amb veu contundent i ritme pausat, recitava l'abecedari de la corrupció del PP:

"Gürtel, Púnica, Lezo, Acuamed, Nóos, Andratx, Arena, Auditori,  Baltar, Bárcenas, Biblioteca, Bitel, Bon Sossec, Bonsai, Brugal, Cavall de Troia, Camps, Campió, Carioca, Carmelites, Castellano, Catis, Ciutat del Golf, Construcció, Lli, Robledillo, Emarsa, Eòlic Canàries, Faycán, Fitur, Funerària, Guateque, Ibatur, Imelsa, Inestur, Lasarte, Líber, Madeja, Marchelo, Mercamadrid, Naseiro, Novo Carthago, Òpera, Orquestra, Over Marketing, Palma Arena, Ànecs, Piscina, Pokémon, Porto, Rasputín, Scala, Taula, Terra Natura Benidorm, Torres de Calatrava, Torrevella, Tòtem, Troia, Túnel de Sóller, Turisme Jove, Umbra, Uniformes, Zeta, Parcs Eòlics, Cooperació."

En total, 65 casos, per si us heu descomptat o directament se us ha fet una muntanya llegir-los tots. Aquest no és l'article més divertit, ni el més creatiu, però com que les paraules se les emporta el vent, era necessari deixar-ho negre sobre blanc.

Anar al contingut