Barcelona

Uns 600 ciutadans juren lleialtat a la bandera espanyola a Barcelona

El nombre de participants supera els altres actes similars celebrats a l'Estat durant aquest any

RedaccióActualitzat

Un total de 607 ciutadans han participat aquest dissabte en la jura de bandera per a personal civil a Barcelona, al Quarter del Bruc. Aquesta xifra és la més alta de tots els actes similars celebrats a l'Estat al llarg d'aquest 2015.

La llista de juradors ha inclòs "ciutadans de tota classe i edats, procedents tant de la ciutat de Barcelona com d'altres localitats i províncies de Catalunya", segons ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat.

A la cerimònia, presidida pel tinent general Ricardo Álvarez-Espejo, també hi han assistit, entre d'altres, la delegada del govern, Llanos de Luna; el subdelegat, Emilio Ablanedo; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno Jubero, i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Sánchez-Camacho ha assegurat que la jura de bandera a la caserna militar del Bruc és "un exemple del suport i el compromís de la Catalunya real amb Espanya i els seus símbols, i contra el procés separatista":

"La jura de bandera del Bruc és la resposta dels catalans que no volen separar-se d'Espanya"

Per la seva part, el tinent coronel de l'oficina de comunicació, Manuel Badás, ha explicat que aquest tipus d'actes posen de manifest que la "defensa nacional és qüestió de tots els espanyols, perquè les forces armades només som una eina".

Badás ha reconegut que el fet d'haver publicat un anunci en mitjans de comunicació possiblement ha atret més gent.

La jura de bandera en xifres

Un 92% dels juradors procedien de Barcelona i la seva província, mentre que un 6,5% eren d'altres llocs de Catalunya, i també n'hi havia alguns de fora de la comunitat, segons les dades del Ministeri de Defensa.

Per edats, un 47% tenien entre cinquanta i setanta anys; un 29%, entre trenta i cinquanta; i un 12%, entre divuit i trenta anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut