Gironins durant la concentració a la plaça del Vi amb cartells amb el lema "Llibertat presos polítics" aquest 4 de desembre del 2017 (Hori…
Gironins durant la concentració a la plaça del Vi amb cartells amb el lema "Llibertat presos polítics" aquest 4 de desembre del 2017 (Horitzontal)

Unes 800 persones es concentren a la plaça del Vi contra la resolució del Suprem i demanen la llibertat dels presos

ACN Girona.-Unes 800 persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça del Vi de Girona contra la resolució del Tribunal Suprem (TS) i han reclamat la llibertat de Junqueras, Forn i els Jordis. Les protestes han estat marcades pels cartells amb el lema "Llibertat presos polítics" i la presència de bufandes i llaços grocs. La plataforma Girona vota, que aplega els partits i entitats sobiranistes, ha assegurat que la decisió del TS ha caigut "com un gerro d'aigua freda" i fa que la campanya electoral comenci "adulterada". Els representants de l'ANC i d'Òmnium, Adam Bertran i Sergi Font, han fet una crida perquè el 21-D es demostri a les urnes "que ens vam guanyar la República". "Aconseguirem ensorrar-los perquè clarament cap tribunal pot convertir en delinqüents representants legítims i líders cívics que només han promogut el diàleg", ha assegurat Font.

La plaça del Vi de Girona ha acollit aquest vespre dues concentracions. La primera, que ha aplegat unes 500 persones, l'ha convocada la plataforma Girona Vota i s'ha fet a les set de la tarda (mantenint l'horari de les que hi ha hagut les darreres setmanes). La segona, que n'ha aplegades unes 300 més, s'ha fet a les vuit del vespre (juntament amb la resta de concentracions convocades davant els ajuntaments d'arreu de Catalunya).A Girona, les concentracions han estat marcades per la presència de cartells amb el lema "Llibertat presos polítics", i per les bufandes i els llaços grocs a les solapes. El coordinador de l'ANC, Adam Bertran, ha criticat la resolució del Suprem, dient que "no té cap mena de lògica" mantenir a presó els dos exconsellers cessats en aplicació del 155 i els Jordis. "Tot plegat són decisions polítiques i no jurídiques i, per tant, això és el que ens determina a seguir endavant per aconseguir la República", ha subratllat. Per Bertran, que Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart continuïn a Estremera i Soto del Real fa que la campanya per al 21-D comenci "adulterada". "Però nosaltres respondrem a l'Estat amb la llibertat d'expressió i amb un somriure, perquè això no ens ho podran treure", ha afirmat."Campanya de la por"Per la seva banda, el president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, ha assegurat que al darrere la resolució del TS, novament, hi ha "la campanya de la por". "Han mantingut a la presó els representants d'Interior, d'Economia i de la societat civil; però per més que ens vulguin espantar no podran, perquè continuarem sortint al carrer i demostrant que ens vam guanyar la República", ha dit.Sergi Font també ha criticat que, d'ençà de l'1-O, "l'ús de la violència només ha vingut des d'un sol bàndol" i ha fet una crida perquè el 21-D "sigui la raó qui guanyi a través de la raó". "Aconseguirem ensorrar-los amb majoria a les urnes, perquè clarament cap tribunal pot convertir en delinqüents representants legítims i líders cívics que només han promogut el diàleg", hi ha afegit el president d'Òmnium.Les concentracions a la plaça del Vi s'han acabat amb crits de "Llibertat", "Visca Catalunya lliure" i el cant d'Els Segadors. Dos avions xàrterSergi Font ha assegurat que les protestes d'aquest dilluns són el preludi de la manifestació que hi haurà dijous a Brussel·les on s'anirà "fins al cor d'Europa" per fer una crida a les institucions de la Unió. Precisament, des de Girona ciutat, l'ANC, Òmnium i la Llibreria Les Voltes ja gairebé han omplert dos autocars, que sortiran dimecres a les tres de la tarda de Fontajau. Ara hi ha 97 persones inscrites per viatjar-hi, i encara hi queda algun plaça. A més, des de la llibreria també s'han fletat dos avions xàrter per anar a Brussel·les. Aquí, ja s'han venut totes les places (en total, 378 bitllets). Els avions sortiran a les set del matí de l'aeroport Girona-Costa Brava i tornaran a les deu de la nit.

Anar al contingut