Una convenció del món del pallasso, principal novetat del 17è Festival Internacional de Cornellà - Memorial Charlie Rivel

ACN Cornellà de Llobregat.-El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà - Memorial Charlie Rivel incorporarà aquest any una convenció del món del pallasso. La direcció, encapçalada ara per Tortell Poltrona, vol debatre així sobre la Declaració Universal dels Drets dels Pallassos, el codi deontològic de la professió i com ha de ser un festival monogràfic sobre els pallassos. Aquesta és la principal novetat de la 17a edició, que es celebrarà del 17 al 23 d'octubre, i amb la qual es potenciaran més els espectacles de carrer en detriment dels xous a les sales tancades. Pel que fa a la programació, ja hi ha confirmades les actuacions de Leo Bassi, Pocosapiens i Los Galindos, mentre que el Premi Nas d'or serà per al suís Dimitri, recentment desaparegut.

Tortell Poltrona ha destacat la incorporació d'una convenció dins el Festival Internacional de Cornellà assegurant que "els pallassos i les pallasses mereixen un festival que es facin seu", i ha assenyalat que per aquest motiu ha apostat per "crear un marc on posar en valor els pallassos de proximitat".El nou director artístic també ha insistit en l'objectiu d'aprofitar el festival per crear una gran comunitat entre els professionals, de manera que al llarg de tota la setmana es potenciarà la participació dels pallassos a vermuts musicals, taules rodones, xerrades, projeccions i espectacles escolars. En aquesta línia, ha assegurat que agafaran més pes els espectacles als places i carrers des de divendres 21 fins diumenge 23.En total, hi haurà 15 espais distribuïts pels carrers i places de Cornellà, mentre que s'instal¿larà una gran carpa a la Plaça de Catalunya. Pel que fa als espectacles tancats, aquests es faran a l'Auditori Sant Ildefons, al Patronat i aquest any també s'incorpora a la programació l'escenai de l'Auditori de Cornellà. A l'espera de conèixer els detalls de la programació, els organitzadors sí que han avançat que el diumenge a la tarda el festival culminarà amb un 'Gran ball popular de Pallasses, Pallassos i músics amics de la professió'. S'hi espera que participin un nombrós grup d'artistes, que estaran encapçalats per Joan Garriga, del grup La Troba Kung Fu.

Anar al contingut