Toni Albà, Tortell Poltrona, Marcel Gros, Pep Callau i Claret Clown, al Ple de Pallassos del Ple de Riure
Toni Albà, Tortell Poltrona, Marcel Gros, Pep Callau i Claret Clown, al Ple de Pallassos del Ple de Riure

Una constel·lació de pallassos puja a l'escenari per commemorar els 20 anys del Ple de Riure

Actualitzat

ACN El Masnou.- El Festival Internacional de Teatre Còmic Ple de Riure del Masnou s'ha retrobat amb vells amics en la celebració dels seus 20 anys, en una gala especial aquest dijous. El Ple de Pallassos ha reunit sobre un mateix escenari Toni Albà, Tortell Poltrona, Marcel Gros, Pep Callau i Claret Clown per fer riure el públic recordant el seu pas pel festival. "Han vingut infinitat de vegades i hem volgut ajuntar-los com un homenatge als pallassos catalans quan han acabat sent amics del Ple de Riure", explica el director artístic i un dels membres fundadors del trio còmic Chapertons, Ernest Tarradas. A més d'ells, al llarg de les seves dues dècades d'història, el Ple de Riure també ha comptat amb artistes de renom com Pepe Rubianes, Sergi López, Faemino y Cansado, Gila, Leo Bassi, Gabino Diego i The Chanclettes. Alguns dels millors moments del festival també formen part d'una doble exposició commemorativa instal·lada a la Casa de Cultura i el Camí Ral.

El Ple de Riure viu una de les seves edicions més especials amb l'únic objectiu de tornar a fer riure la gent. Després de recordar algunes de les seves peripècies en diferents edicions del festival, els amics del Ple de Riure han anat desfilant per l'escenari per oferir un petit tastet del seu estil. El Ple de Riure, explica Tarradas, està pensat perquè la gent pugui "veure bons espectacles, que ha estat sempre la finalitat del festival: mostrar els diferents tipus i maneres d'entendre l'humor".

El primer a sortir a escena ha estat Tortell Poltrona, que s'ha maquillat en directe i ha "malgastat" el temps que tenia assignat barallant-se amb el micròfon, la seva inseparable jaqueta de quadres. Claret Clown ha ofert un tastet del seu espectacle "KOL", on interpreta un pagès abocat a abandonar uns costums que ja no tenen cabuda al món modern. Les infinites veus de Toni Albà han fet riure de valent el públic de Ca n'Humet, que ha interpretat un novell actor de doblatge. Marcel Gros, l'últim pallasso a sortir a escena, ha presentat algunes escenes de "La gran A... ventura". Pep Callau ha fet de mestre de cerimònies de l'espectacle, fent ballar i jugar el públic entre actuació i actuació.

Després del Ple de Pallassos, el festival continua el camí iniciat dimarts i s'allargarà fins dissabte. Divendres serà el torn de Teatre Mòbil, Dynamite & Poetry i Las XL. Dissabte serà un altre dels dies forts del festival amb espectacles programats al llarg de tota la jornada. Seran al Masnou Xirriquiteula, Circo Pitanga, Piki Paya i la companyia d'artistes local LACAM, a més del castell de focs de la Companyia del Foc. Tancarà el festival la banda Always Drinking Marching Band, amb un concert commemoratiu dels 20 anys.

La presència de Ca n'Humet com a punt de trobada dels grans espectacles de pagament del festival és ocasional, segons explica el seu director. "És un festival que es viu a la fresca, rodejat d'amics i de bon humor", assegura Tarradas. Sigui amb vela de circ o sense, assegura, el seu lloc és la platja.

Anar al contingut