Diego López Garrido, catedràtic de Dret Constitucional
Diego López Garrido
Barcelona

Un ponent de la reforma del Codi Penal nega que es pugui acusar Puigdemont de rebel·lió

Els advocats de Carles Puigdemont i Carme Forcadell asseguren també que no és aplicable el delicte de rebel·lió, com pretén la querella que enllesteix la fiscalia

RedaccióActualitzat

L'exdiputat socialista al Congrés Diego López Garrido assegura que no es pot imputar a Carles Puigdemont un delicte de rebel·lió, penat fins a 30 anys, perquè la declaració d'independència no es va fer de forma violenta.

López Garrido va ser ponent en la reforma del Codi Penal del 1995, i precisament va presentar una esmena sobre aquesta qüestió que va ser acceptada. En declaracions a "El suplement", de Catalunya Ràdio, l'exdiputat assegura que no entén per què la fiscalia està estudiant presentar una querella en aquesta línia.

"M'estranya perquè no hi ha rebel·lió. En una acció com la declaració que es va produir al Parlament de Catalunya perquè no va ser un alçament violent".

En la mateixa línia, l'advocat del president, Jaume Alonso-Cuevillas, assegura que no és aplicable el delicte de rebel·lió, com pretén la querella que enllesteix la fiscalia. Ho ha explicat també a "El suplement":

"Ho veig un disbarat absolut. Rebel·lió és un delicte que en la seva configuració en el Codi Penal exigeix un alçament públic i violent. Per tant, si no hi ha violència és totalment descartable aplicar el tipus de rebel·lió".

Diego López Garrido també va ser portaveu del grup parlamentari socialista i secretari d'estat per a la Unió Europea durant el govern de Rodríguez Zapatero

ARXIVAT A:
Article 155Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut