Un nou sistema frontal abraça Catalunya i portarà inestabilitat als dos extrems del país

Atenció al vent. Fins al vespre d'aquest dissabte, el mestral bufarà fort a les terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, a les zones altes del Pirineu i al nord de l'Empordà. Alguns ruixats al terç oest i al nord del país, fins a mig matí de dissabte.

Actualitzat
El reguitzell de pertorbacions continuarà durant el cap de setmana, amb una altra de més feble dissabte i la darrera, que ens arribarà diumenge.

Al llarg de la matinada de dissabte, el cel s'anirà tapant progressivament, per l'arribada de la part més activa del sistema frontal. Les precipitacions seran molt febles i minses en general, tret dels dos extrems del país. Esperem alguns ruixats puntualment més significatius a l'entorn dels Ports, a part de les precipitacions més abundants al vessant nord del Pirineu de Lleida. L'SMC ha activat l'avís per acumulacions de més de 20 cm de neu en cotes superiors a 1.400 metres. La cota de neu estarà sobre dels 1.600 metres, però anirà baixant al voltant dels 800 al llarg del dia.

Les precipitacions tendiran a desaparèixer a partir del migdia, tret dels ruixats del Pirineu, que duraran fins a mitja tarda. La retirada del front portarà grans clarianes, però seran molt transitòries: al final del dia tornarem a veure núvols prims enteranyinant el cel de ponent, cosa que indica un nou canvi de temps.

Un cop passi el primer sistema frontal, mestral i tramuntana revifaran a l'Empordà i el sud de Tarragona. El vent també bufarà amb força durant la primera part del dia al Pirineu. Hi haurà torb. L'avís per vent del Servei Meteorològic de Catalunya està activat per dissabte.

Les temperatures mínimes seran més altes que les de divendres, a causa de l'abast de la nuvolositat nocturna. Les màximes seran similars o una mica més altes que les de divendres, sobretot per ponent.

A les Balears, cel ennuvolat i possibilitat d'alguns ruixats febles. El vent del nord-oest bufarà moderat a Menorca. Núvols i clarianes al País Valencià, amb alguns ruixats a l'interior de Castelló de matinada i a principis del dia. Vents moderats cap a l'interior.

Diumenge arribarà el nou sistema frontal, possiblement l'últim en uns quants dies. El cel es veurà més tapat o enteranyinat en general, tot i que les precipitacions seran febles i es concentraran a l'extrem nord-oest a partir de migdia. Les pluges més abundants arribaran durant la segona meitat de la tarda. Novament, l'episodi serà més significatiu al vessant nord del Pirineu occidental. La cota de neu evolucionarà entre els 2.000 i els 1.400 metres.

I en els pròxims dies...

Els models meteorològics apunten a una setmana de clar domini de les altes pressions, amb un temps assolellat, però també amb formació de boires.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut