Barcelona

Uns 4.500 mossos es manifesten contra la instrumentalització política del cos

La manifestació, convocada pel moviment d'agents de base MosSOS, tenia el suport de tots els sindicats

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra s'han manifestat aquest dissabte al vespre pel centre de Barcelona per reclamar més dignitat i seguretat per al cos. La protesta ha reunit 4.500 persones segons la Guàrdia Urbana.

Encapçalada per una pancarta amb el lema "Per la dignitat i seguretat de tots", la manifestació ha començat a la plaça Universitat i ha d'arribat fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

 

 

L'ha convocada la plataforma MosSOS, un moviment format per agents de base, que es defineix com a apolític i asindical. La plataforma crida a lluitar pels seus drets i la seva dignitat. Diu que han estat menyspreats pels seus comandaments i reclamen respecte.

La mobilització ha tingut el suport de tots els sindicats de Mossos.

La portaveu del sindicat SAP-FEPOL, Imma Viudes, explicava així, abans de la manifestació, les raons del seu suport:

"El que els nostres companys reclamen des d'aquest moviment MosSOS és la recuperació d'una sèrie de drets sociolaborals que hem anat perdent al llarg d'aquests anys i la recuperació, també, de la nostra dignitat. Els companys senten que s'ha anat perdent el respecte, a poc a poc, als Mossos d'Esquadra, que s'han utilitzat políticament des d'un bàndol i des de l'altre."

 

 

A les reivindicacions laborals i salarials, s'hi afegeix, doncs, el malestar per la instrumentalització política que consideren que pateixen, tant per part del sector sobiranista com de l'unionista. Un malestar que s'ha agreujat aquesta setmana amb decisions que consideren errònies, com la de no actuar contra els manifestants durant el setge al Parlament el dia 1 d'octubre, en contra del criteri dels agents que hi estaven desplegats.

Un cop a la plaça sant Jaume, els manifestants han fet una xiulada davant de la porta de la Generalitat. Han llançat coets i han demanat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch.

 


Quan han passat davant de la Prefectura de la Policia Nacional, alguns manifestants han aplaudit.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut