Gent a les atraccions de Fires a Girona
Gent a les atraccions de Fires a Girona
Girona

Un menor detingut per la violació d'una noia de 16 anys a les Fires de Girona

Augmenten els robatoris amb violència per grups de joves durant les festes, amb l'ús de navalles i una Taser

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir un menor, de 17 anys, per la violació d'una noia de 16 durant les Fires de Girona.

Els fets van passar l'últim dissabte de festes, el 3 de novembre. La víctima i el presumpte agressor es van conèixer aquella nit. Havien begut, es van embolicar i el noi la va forçar.

Els Mossos el van detenir poc després i el cas està sota investigació de la Fiscalia de menors.

Més robatoris amb violència

Durant les Fires la policia va detenir 15 joves per robatoris amb violència. Entre aquests hi ha menors no acompanyats que no tenen domicili conegut.

Alguns lladres van actuar en grup, amb navalles i, fins i tot, amb una pistola elèctrica, les conegudes com a Taser, per intimidar les víctimes, com explica l'inspector dels Mossos Xavier Domènech:

"Hem detectat un increment en la violència d'aquests joves. Si abans, quan eren una o dues persones, simplement amb la intimidació ja n'hi havia prou, ara, al ser un grup més gran, s'atreveixen a agafar la persona i tirar-la a terra per robar-li. També hem detectat l'ús d'armes blanques, una Taser i navalles, que és el més habitual."

Si a les fires del 2017 hi va haver 18 denúncies per robatoris, aquest any han estat 27. Tot i això, els Mossos han descartat que a Girona hi hagi grups de joves que actuen "en manada per robar" i han afirmat que l'índex d'aquests delictes "es troba dins de la normalitat".

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut