Presó d'Estremera
Presó d'Estremera

Un jutjat prohibeix la difusió del vídeo de Junqueras i Romeva a la presó

La mesura no afecta les imatges de Joaquim Forn perquè la denúncia l'ha presentat l'advocat de Junqueras i Romeva

RedaccióActualitzat

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció d'Arganda del Rey ha prohibit la difusió de les imatges d'Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó d'Estremera. El jutge ha decidit ordenar la retirada del vídeo després de la denúncia que ha presentat l'advocat de Junqueras i Romeva.

El jutge també ordena la retirada de totes les imatges amb el suport que s'hagin publicat.

L'ordre no afecta les imatges de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn perquè la denúncia l'ha presentat l'advocat de Romeva i Junqueras, Andreu Van den Eynde.


Les imatges les van difondre primer el diari "Ara" i, després, la Sexta.

La investigació, que està oberta, haurà de determinar també com s'han enregistrat les imatges.

El sospitós, fugat

L'home sospitós d'haver gravat aquestes imatges no hauria tornat al centre penitenciari després del seu permís. L'intern, que compartia el mateix mòdul que els polítics, era un home de confiança de la direcció. 

Segons ha avançat "El Periódico" i ha pogut confirmar TV3, el pres estava de permís fins al diumenge 3 de juny, però no va tornar a la presó d'Estremera. Curiosament, l'home complia condemna fins l'endemà, el 4 de juny, dos dies abans de la difusió del vídeo.

Investigació oberta

Andreu Van den Eynde va enviar dimecres un fax al director del centre penitenciari demanant que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de "protegir" els seus clients i impedir que es tornés a produir una situació semblant. Per l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, algú ha fet "negoci" amb les imatges.

"Si hagués d'apostar, diria que ha estat un emprenedor, no crec que sigui una cosa induïda, crec que algú ha vist una oportunitat de negoci."

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut