El 59% dels requeriments del Parlament no s'han complert
El 59% dels requeriments del Parlament no s'han complert
Girona

Un informe de la UdG denuncia que el govern incompleix el 59% dels requeriments sobre gestió del medi natural

Dels 25 requeriments aprovats fa un any pel Parlament de Catalunya, només 4 s'han complert íntegrament

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha incomplert el 59% dels compromisos sobre conservació del medi natural.

Un informe de la Universitat de Girona analitza punt per punt els acords que es van aprovar fa un any al Parlament sobre la gestió del medi natural. Per exemple, potenciar el cos d'Agents Rurals, garantir la vigilància efectiva de les aigües marítimes interiors sobre les quals la Generalitat té competències o aprovar, durant el 2014, el pla especial del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

L'Institut de Medi Ambient de la UdG va decidir tirar endavant aquest estudi fa dos mesos per analitzar el grau de compliment dels requeriments que el Parlament feia al govern de la Generalitat, en concret al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), que és el que té la responsabilitat de conservar el patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

El resultat final és que dels 25 requeriments de la moció, el DAMM només n'ha complert íntegrament quatre:

-Presentar el pla general de política forestal de Catalunya 2013-2022.

-Revisar la Llei 7/1999 del Centre de la Propietat Forestal.

-Elaborar un pla director del Sistema d'Espais Naturals Protegits de Catalunya.

-Presentar la memòria preliminar de la llei de la biodiversitat i el patrimoni natural.

Quatre requeriments més s'han complert parcialment, mentre que n'ha deixat quinze sense resposta adequada. Hi ha hagut, però, dos requeriments que no han pogut ser avaluats per falta d'informació fiable.

Els autors de l'informe ja l'han enviat als membres de la comissió d'Agricultura del Parlament, a la comissió de Territori i Sostenibilitat i ara l'enviaran al president de la Generalitat.

La moció 83/X

El 27 de febrer del 2014, el Parlament de Catalunya va aprovar, pràcticament per unanimitat, la Moció 83/X sobre les polítiques de conservació i gestió del medi natural. La moció va anar precedida de jornades científiques i va anar seguida d'una declaració que denunciava el desmantellament de les polítiques de conservació del patrimoni natural i l'atribuïa a les retallades, que consideraven agreujades des que el DAAM n'havia assumit les competències.

La declaració va tenir el suport de la majoria d'organitzacions científiques, professionals, naturalistes i ecologistes de Catalunya.

Anar al contingut