Un animal de companyia molt especial (Reuters)
Un animal de companyia molt especial (Reuters)
Tòquio

Un gos robot de companyia arrasa al Japó

La mascota artificial Aibo, capaç de crear connexions emocionals amb els humans, ha esgotat les seves existències el primer dia que s'ha posat a la venda a Tòquio

RedaccióActualitzat

Un robot de companyia causa impacte al Japó. Es diu Aibo i es tracta d'un gos intel·ligent capaç de crear connexions emocionals amb els humans, que ha llançat Sony aquest dijous. En poc temps s'han esgotat les existències durant una venda anticipada.

Els primers 30 propietaris d'Aibo han rebut el seu gos robot en una cerimònia especial a la seu de Sony de Tòquio. Una acte de la companyia per celebrar el seu retorn al món de la robòtica domèstica després de 12 anys. Aibo és una actualització del primer gos artificial que l'empresa japonesa va llançar al mercat fa 18 anys. Manté el nom que tenia llavors però incorpora els últims avanços tècnics, amb diversos sensors, una càmera situada al nas i ulls tipus led, tot plegat per fer més naturals els seus moviments i expressions.

A més de ser més afectuós amb els seus amos, el robot pot aprendre noves paraules, gestos i ordres, i respondre a aquestes paraules a través d'un sistema d'intel·ligència artificial en el núvol, que li permet desenvolupar una personalitat única, segons afirma Sony.

 

 

El nou Aibo té formes més arrodonides, uns ulls més expressius i orelles i cua de color marró, una imatge més natural que la dels seus antecessors, de color platejat i angles marcats.

La segona tanda de vendes es farà diumenge a través d'un sorteig. El preu de la mascota és de 200.000 iens (prop de 1.500 euros). Cada tres anys, els usuaris hauran de pagar 90.000 iens més (uns 670 euros) perquè el robot pugui emmagatzemar coneixement al núvol i desenvolupar així la seva personalitat.

La companyia es planteja comercialitzar Aibo a diferents països, però encara no ha fixat una data prevista. Aquest dimarts, Sony va presentar el gos intel·ligent a la Fira Electrònica CES de Las Vegas, als Estats Units, i va tenir una gran repercussió tan mediàtica com dels professionals del sector.

Anar al contingut