Santa Coloma de Gramenet

Un focus o l'espectacle pirotècnic, les possibles causes del foc de Tomorrowland

El foc va obligar a desallotjar 22.000 persones en plena actuació, sense que hi hagués danys personals importants

RedaccióActualitzat

Què va provocar que l'escenari d'un dels festivals més importants del món, que arribava per primer cop a Catalunya, acabés en flames? L'incendi va començar a la part superior de l'escenari. Hi ha dues hipòtesis de l'inici del foc: l'escalfament d'un focus o una guspira del gran espectacle pirotècnic que s'havia muntat damunt de l'escenari.

El foc va obligar a desallotjar 22.000 persones en plena actuació, sense que hi hagués danys personals importants.

Els bombers han revisat aquest matí l'escenari cremat del festival Unite with Tomorrowland de Santa Coloma de Gramenet i han ajudat en les tasques per desmuntar-lo.

 

Les imatges i els testimonis dels assistents deixen clar que el foc va començar a un costat de l'escenari pròxim als focus penjats mentre es feia una connexió amb un altre dels escenaris de Tomorrowland arreu del món. De seguida les flames es van escampar. Poc abans hi havia hagut focs artificials.

Com es pot veure en aquest vídeo, les flames van aparèixer a tocar d'un focus des d'on havien caigut espurnes durant força minuts.


Alguns espectadors apunten també als espectaculars focs artificials que es van poder veure durant l'actuació:


Encara no se saben les causes concretes. L'organització les ha atribuït des d'un primer moment a un problema tècnic, sense donar més explicacions:


El degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, Jordi Farré, ha explicat a Catalunya Ràdio que tot es deu a un problema en la instal·lació. Farré adverteix, però, que encara és aviat per treure conclusions:

"Probablement no ha sigut un problema de disseny, sinó d'instal·lació. Algun tipus de connexió amb algun focus devia estar mal connectada, es va reescalfar i hi havia alguna cosa que es podia inflamar."

La meitat del decorat de fusta, fet pel mestre faller Manolo García, ha desaparegut, però ha resistit l'estructura metàl·lica.

 

Els pèrits han revisat les restes de l'escenari. Caldrà comprovar, també, si els materials utilitzats en el decorat eren ignífugs i tenien el certificat corresponent. Els Bombers també havien fet inspeccions prèvies al recinte i havien recomanat la contractació de bombers privats per a aquest esdeveniment, cosa que havia assumit l'organització.

Els bombers, que van apagar l'incendi al cap d'una hora, diuen que s'han evitat més mals.

Sense danys a l'espai

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet no ha volgut fer declaracions després d'un incident que arriba just quan la ciutat es començava a consolidar com a localització de grans festivals com el Rockfest.

Els tècnics de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han revisat l'espai i han descartat que l'incendi hagi provocat desperfectes al parc de Can Zam.

 

Tomorrowland per primer cop

Aquesta era la primera vegada que el Tomorrowland, un dels referents mundials de la música electrònica, se celebrava a Catalunya. Alguns dels assistents, indignats, reclamen que els tornin els diners.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut