Santa Coloma de Gramenet

Queixes dels assistents i robatoris als bars en el desallotjament de Tomorrowland

L'organització del festival Tomorrowland assegura que tornarà íntegrament l'import de les entrades

RedaccióActualitzat

Amb l'incendi a l'escenari de Tomorrowland, a Can Zam, les flames es van estendre molt de pressa. Eren ben visibles des de qualsevol punt del recinte, i l'organització va cancel·lar el concert.

Les portes d'emergència es van obrir de seguida, abans que arribessin els bombers. S'havia de desallotjar la zona i, per tant, havien de sortir les 22.000 persones que havien assistit al concert. De fet, l'evacuació es va fer sense ferits de consideració. Només hi va haver una vintena de contusionats o amb crisis d'ansietat o nervis.

Falta d'informació

Alguns dels assistents a l'espectacle, afectats per l'ensurt de l'incendi i decebuts pel final precoç del festival, es queixaven de falta d'informació i descoordinació.

Queixes també pel temps que van necessitar els bombers per arribar al punt de l'incendi. Alguns creuen que es podria haver actuat més ràpid.

Però els bombers no van trigar massa. El temps està dins dels estàndards amb la limitació que tenien en haver d'entrar a poc a poc a la zona d'intervenció perquè es van trobar la gent sortint del recinte.

Després van controlar les flames en menys d'una hora i ara la investigació haurà de determinar les causes del foc. De moment, les dues principals hipòtesis són la pirotècnia del mateix espectacle o el mal funcionament d'un focus.

Caldrà comprovar, també, si els materials utilitzats en el decorat eren ignífugs i tenien el corresponent certificat.

Els Bombers també havien fet inspeccions prèvies al recinte i havien recomanat la contractació de bombers privats per a aquest esdeveniment, cosa que havia assumit l'organització.

Robatoris als bars

Mentre s'evacuava els assistents, els Mossos també van haver d'intervenir perquè, aprofitant la confusió, hi van haver robatoris a les barres dels bars.

Aquest diumenge també és dia de reclamacions. Els assistents, molts vinguts d'arreu de l'estat, van pagar entre 40 i 70 euros per l'entrada.

L'organització del festival Tomorrowland assegura que tornarà íntegrament l'import de les entrades. L'empresa organitzadora, Unite Barcelona, ha demanat al públic que guardi la polsera per poder fer la seva reclamació. També es retornarà íntegrament l'import que no s'hagi consumit amb la polsera. 

En un tuit ha explicat què cal fer:


De moment, el telèfon de l'empresa organitzadora no contesta i només ha facilitat un "mail" per contactar-hi: info@unitebarcelona.com

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut