Barcelona

Un fetus de 16 setmanes ja respon a estímuls musicals si li arriben per la vagina de la mare

Un estudi de l'Institut Marquès de Barcelona comprova que els fetus responen a la música obrint la boca i traient la llengua

RedaccióActualitzat

A les 16 setmanes, els fetus senten la música i hi responen si s'emet des de la vagina de la mare. Aquesta és la conclusió d'un estudi fet per un equip de l'Institut Marquès de Barcelona, que aquesta setmana publica una revista científica britànica.

L'estudi explica que a les ecografies es pot veure com el fetus es desperta i reacciona movent la boca i traient la llengua, cosa que no fa, en canvi, si se li fa arribar la música des de la panxa, perquè els teixits tous de l'abdomen absorbeixen les ones sonores. Un dels investigadors, el doctor Àlex Garcia Faura, explica que "la música per via vaginal provoca una resposta fetal, amb moviments específics d'obertura de la boca i protrusió de la llengua. Aquests són uns moviments molt poc usuals en els fetus."

La literatura mèdica situava fins ara la funcionalitat del sistema auditiu del fetus només a partir de la setmana 26. La música es fa arribar a l'úter amb l'ajuda d'un dispositiu, BabyPod, que emet a uns 54 decibels de mitjana, i que ja s'ha començat a comercialitzar per internet a un preu d'uns 120 euros. Entre els avantatges, hi ha la d'ajudar a descartar la sordesa fetal i també facilitar les ecografies, ja que afavoreix els moviments fetals.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut