Nova York

Un dels pilots era fora de la cabina abans de la caiguda de l'avió i no hi va poder tornar a entrar

Ho publica "The New York Times", citant fonts pròximes a la investigació, mentre que "Le Monde" informa que era el comandant el qui es va quedar dins la cabina i en va deixar a fora el copilot

RedaccióActualitzat

Un dels dos pilots de l'Airbus A320 de Germanwings que dimarts es va estavellar als Alps no era a la cabina quan l'aparell va començar a perdre alçada i, quan hi va voler tornar a entrar, no va poder. Ho publica avui el diari nord-americà "The New York Times". El diari cita un militar francès d'altra graduació, que ha volgut mantenir l'anonimat, i que participa en la investigació sobre l'única caixa negra que fins ara s'ha recuperat: la que conté les converses de la cabina.

Segons aquesta font, a la gravació se sentiria com, després d'enlairar-se de Barcelona, els pilots conversen una estona, en veu baixa. En acabar, un pilot surt de la cabina i, quan hi torna, se sent com va trucant a la porta, cada cop més fort, però l'altre pilot ni l'obre ni li contesta. Al final, el pilot de fora intenta, fins i tot, esbotzar la porta. En aquest punt, l'avió ja estaria perdent alçada, a punt d'estavellar-se.

"Le Monde", per la seva banda, publica que era el comandant de l'aparell el qui es trobava dins la cabina i se n'hauria quedat a fora el copilot; abans de separar-se, els dos homes parlaven en alemany.

La versió oficial que es va fer pública aquest dimecres és molt més prudent i considera precipitat fer especulacions sobre l'accident. L'únic que descarta és que l'avió explotés abans de caure. La companyia Lufthansa tampoc no té indicis de què va passar. Assegura que el pilot que va tripular l'aparell el dia abans no hi va trobar cap problema i que el retard en l'enlairament, dimarts a l'aeroport de Barcelona, no va ser per cap avaria, sinó per un problema de congestió aèria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut