Barcelona

L'avió de Germanwings va sortir amb retard de Barcelona per la congestió aèria

Els responsables de Lufthansa i Germanwings neguen que l'aparell tingués cap problema tècnic i no s'expliquen què va passar als Alps francesos

Actualitzat

Responsables de Lufthansa i Germanwings han viatjat fins a Barcelona per transmetre personalment el condol de les dues companyies a les famílies dels afectats. "Hem compartit la tristesa i el dolor amb les famílies. És difícil descriure la trobada amb paraules", ha explicat el conseller delegat de Lufthansa, Carsten Spohr, en una roda de premsa a l'aeroport del Prat.

Spohr, que també és expilot, ha afirmat que no s'expliquen què va passar i consideren l'accident del tot "incomprensible". "La plantilla, amb més de 20.000 persones a tot el món, estem en estat de xoc".

El responsable de Lufthansa ha negat que l'avió sortís de Barcelona amb retard per problemes tècnics. "Els controladors van fer que el vol sortís una mica més tard per congestió aèria. L'incident no té cap relació amb el retard".

L'aparell va passar una revisió de manteniment dilluns a Düsseldorf, segons ha explicat Spohr, sense que es detectés cap anomalia. A més, Lufthansa ha parlat amb el capità que el va pilotar l'avió dilluns i va dir que tot era correcte tècnicament.

Carsten Spohr ha remarcat que el més important ara és donar el màxim suport a les famílies i "atendre'ls de la millor manera possible". Per això, Lufthansa ha fletat un vol especial amb 150 places que sortirà de Barcelona aquest dijous a les vuit del matí per traslladar els familiars fins a Marsella. Des d'aquí podran "aproximar-se a la zona de l'accident". L'aerolínia es compromet a posar a disposició dels afectats tots els recursos disponibles, també ajuda financera.

"Lufthansa no ha perdut mai en la seva història un avió en ple vol", ha assegurat Carsten Spohr. Després d'ocupar-nos de les famílies, la següent prioritat és veure com ha pogut passar un accident com aquest i fer tot el possible perquè no torni a passar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut