Paràsit de la sarna (wikimedia commons)
Paràsit de la sarna (wikimedia commons)
Sant Llorenç Savall

Un brot de sarna afecta unes 40 persones en un geriàtric de Sant Llorenç Savall

Els usuaris i els treballadors del centre han rebut tractament i s'han desinfectat les instal·lacions

Actualitzat

Una quarantena de persones s'han vist afectades per un brot de sarna en una residència d'avis a Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental.

El brot, d'origen desconegut, es va detectar la setmana passada, i ha afectat una vintena d'avis i una vintena de treballadors. Els interns han estat aïllats de la resta per evitar contagis, i els treballadors estan de baixa fins que estiguin recuperats.

Tots ja han rebut la primera fase del tractament i acabaran de rebre la resta aquesta setmana.

El centre ja ha pres mesures sanitàries per erradicar el brot. Una empresa especialitzada va netejar divendres passat a fons les habitacions i zones comunes de la residència geriàtrica pública.

Fonts del departament d'Afers Socials han assegurat que la confirmació del diagnòstic de sarna els va arribar el dia 13 a la tarda i van informar-ne el servei d'epidemiologia de Salut Pública de Catalunya perquè activés els protocols corresponents.

També van informar els sindicats dels treballadors i les famílies dels residents en aquest geriàtric. El centre té una capacitat per a 180 persones i el 2008 va ser reformat amb una inversió de més de 5 milions d'euros.

El departament d'Afers Socials també investiga quin ha pogut ser l'origen del brot. 

L'any 2016 es va detectar un brot de sarna en un geriàtric de Balaguer, a la Noguera, que va afectar 10 persones entre usuaris i treballadors.

La sarna és una malaltia contagiosa de la pell provocada per un paràsit i que es transmet per contacte físic o bé per roba infectada. No es tracta d'una malaltia greu i té tractament efectiu.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut