L'arquebisbe Lluís Francesc Ladaria. Foto: Bisbat de Mallorca
L'arquebisbe Lluís Francesc Ladaria. Foto: Bisbat de Mallorca
Ciutat del Vaticà

Un jesuïta mallorquí serà el nou guardià de la fe catòlica

El papa Francesc nomena el jesuïta mallorquí Lluís Francesc Ladaria Ferrer nou prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, l'antiga Inquisició

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha decidit apartar el cardenal alemany Gerhard Müller com a prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. El seu substitut serà l'arquebisbe de la diòcesi tunisiana de Tibica, el jesuïta mallorquí Lluís Francesc Ladaria Ferrer, que fins ara era el secretari de la Congregació.

La Santa Seu ha "agraït" a Müller la seva feina al capdavant de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, l'organisme que abans es coneixia com a Sant Ofici o Inquisició i que vetlla per la correcta aplicació de la doctrina catòlica a l'Església.

El mallorquí Ladaria Ferrer també substituirà Müller com a president de la Comissió Pontifical Ecclesia De", a la Comissió Bíblica Pontifical i a la Comissió Teològica Internacional.

El cardenal Müller estava al capdavant de la Congregació per a la Doctrina de la Fe des del juliol de 2012, quan va ser anomenat per l'anterior papa, Benet XVI.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut