Badalona

Un acord entre Guanyem, PSC, ICV i ERC aparta Xavier García Albiol de l'alcaldia de Badalona

RedaccióActualitzat

Guanyem, ERC, ICV-EUiA i el PSC estan reunits per acabar de tancar els serrells d'un acord que deixarà fora de l'Ajuntament de Badalona el candidat del PP i alcalde en funcions, Xavier García Albiol.

A les eleccions del 24 de maig passat, Albiol va aconseguir 10 regidors del total de 27, però els partits que han consolidat aquest pacte representen 14 regidors i, per tant, tindrien majoria absoluta. 

Aquestes formacions votaran a favor de la investidura de la candidata de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, que serà la nova alcaldessa de la ciutat, i no descarten formar part de l'equip de govern.

En un comunicat, Guanyem Badalona en Comú ha explicat que, tot i haver tancat un pacte, seguirà "la ronda de reunions per ampliar els suports" i, per això, "la setmana que ve es faran reunions amb CiU i Ciutadans".

El programa ".CAT" de TV3 ha parlat aquest dijous de pactes postelectorals i ha tingut com a convidat Xavier García Albiol. La futura alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, també ha parlat al programa "2324" del canal 3/24.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut