Un cotxe incendiat a l'exterior del concessionari destrossat durant l'1 de Maig a París (Reuters)
París

Un 1 de Maig encès a França amb aldarulls al carrer, 200 detinguts i Macron de viatge

Aquest Primer de Maig a la capital francesa, també ha estat marcat per la falta d'unió dels sindicats

RedaccióActualitzat

El Primer de Maig francès s'ha fet sota el signe de la divisió sindical davant les reformes que vol tirar endavant Emmanuel Macron. Les marxes de París han acabat amb aldarulls, càrregues policials i 200 detinguts.

Les grans organitzacions no s'han posat d'acord en una convergència de lluites generals i només la CGT, amb algun altre de més petit, s'ha manifestat a París. També s'han sumat a la marxa molts altres col·lectius, com els estudiants o els zadistes de Notre-Dame-des-Landes.

Abans que la manifestació acabés, grups d'encaputxats, d'organitzacions extremistes, han destrossat un restaurant i un concessionari de cotxes. 
 

 

Aquests grups radicals han tingut violents enfrontaments amb la policia i la manifestació ha hagut de canviar el recorregut final. Els agents han usat canons d'aigua i gas lacrimogen. De fet, ja havien advertit de la presència de grups violents convocats a través de les xarxes.

Crítiques a Macron

Els sindicats han criticat que Macron sigui fora de França el Primer de Maig "fugint" de la contestació social. Des del seu vitage oficial a Australia,el president francès ha comentat que manté la seva agenda i que no es queda a casa a veure la televisió.

 

 

 

El personal ferroviari ha començat tres mesos de vagues a tot el país contra les mesures anunciades per Macron, que reitera que no retrocedirà en la seva agenda reformista.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut