Washington

Trump i el nou portaveu de la Casa Blanca acusen la premsa de mentir

Trump i Sean Spicer acusem la premsa de mentir sobre l'assistència a la presa de possessió del nou president

RedaccióActualitzat

El nou cap de premsa de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha recriminat a "The New York Times" que retoqués una fotografia i rebaixés l'assistència durant la investidura de Trump.

Segons Spicer, va ser la més multitudinària de la història.

"Va ser la presa de possessió amb l'audiència més gran que s'ha vist mai, en persona i arreu del món. El 'New York Times' va publicar una foto en l'edició en paper que tergiversa la que van publicar ells mateixos a Twitter, on es podia veure el suport multitudinari i intens que hi va haver. Els intents per reduir l'entusiasme de la investidura són una equivocació i una vergonya."

No ha estat el primer a carregar contra els mitjans de comunicació. En la visita a la seu de la CIA, Donald Trump ja va acusar els periodistes de mentiders i de manipular les xifres d'assistència:

"Honestament, semblava que hi havia un milió i mig de persones, arribava fins al monument a Washington."

De fet, va justificar així que la seva primera visita oficial fos a la CIA:

"Només us puc dir que teniu el meu suport al mil per cent, i la raó per la qual sou la meva primera parada és que, com tots sabeu, tinc una guerra amb els mitjans de comunicació: són els éssers humans més deshonestos de la Terra... I d'alguna manera han fet que semblés que estava enfrontat amb els serveis d'intel·ligència. I només vull que sapigueu que la raó per la qual sou la meva primera parada és exactament la contrària. Justament. I ells també ho saben."

La policia americana no ha donat dades d'assistència a la presa de possessió, però a les imatges aèries que van difondre divendres les cadenes de televisió nord-americanes no es veu que la gentada arribi fins al monument a Washington. Si es compara amb la primera presa de possessió d'Obama, l'any 2009, s'hi aprecia una assistència clarament inferior.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut