Virgínia

Donald Trump visita la seu de la CIA per mostrar-los el seu agraïment

És un dels primers actes oficials de Donald Trump com a president nord-americà

RedaccióActualitzat

El flamant nou president dels Estats Units, Donald Trump, ha visitat aquest dissabte la seu central de la CIA a Langley, Virgínia, i els ha expressat el seu suport total. "Us estimo i us respecto. No hi ha ningú que respecti més que el personal de la CIA", els ha dit.

Es tracta d'una visita carregada de simbolisme després de les crítiques de Trump als serveis secrets en plena campanya electoral. Va ser després que es van fer públiques les conclusions de la CIA sobre la intervenció russa en el cas dels correus "hackejats" al Partit Demòcrata i que han interferit en la campanya presidencial.

Trump n'ha donat la culpa als mitjans de comunicació: els ha acusat de fer creure a la gent que estava enemistat amb els serveis d'intel·ligència. S'ha declarat en guerra contra els periodistes, dels quals ha dit que estan "entre els éssers humans més deshonestos de la Terra".

"Només us puc dir que teniu el meu suport al mil per cent, i la raó per la qual sou la meva primera parada és que, com tots sabeu, tinc una guerra amb els mitjans de comunicació: són els éssers humans més deshonestos de la Terra... I d'alguna manera han fet que semblés que estava enfrontat amb els serveis d'intel·ligència. I només vull que sapigueu que la raó per la qual sou la meva primera parada és exactament la contrària. Justament. I ells també ho saben."

També ha acusat els mitjans de mentir sobre les xifres d'assistència a la seva investidura.

Durant la visita, Trump ha insistit en la necessitat d'erradicar Estat Islàmic.

"Ens hem de desempallegar d'Estat Islàmic, ens hem de desempallegar d'Estat Islàmic. No tenim cap més opció. El terrorisme islàmic radical, ho vaig dir ahir, ha de ser erradicat de la faç de la Terra. És el Mal. És el Mal."

En canvi, no ha fet cap referència a la multitudinària Marxa de Dones que s'ha fet a Washington.

 

Anar al contingut