L'excursionista ha estat trobada a prop de l'estació d'esquí de Sierra Nevada.
L'excursionista ha estat trobada a prop de l'estació d'esquí de Sierra Nevada.
Granada

Troben morta una excursionista desapareguda a Sierra Nevada

Un company seu ha estat localitzat amb greus signes d'hipotèrmia

Actualitzat

Una dona de seixanta anys de nacionalitat austríaca ha estat localitzada morta aquest dilluns al matí a prop de l'estació d'esquí de Sierra Nevada. Formava part d'una expedició de quatre persones que va sortir del refugi de La Carihuela aquest diumenge amb l'objectiu de pujar al cim del Veleta.

Segons la Guàrdia Civil, dos dels excursionistes van trucar cap a les 13.20 hores, alertant que dos dels seus companys, un home i una dona, s'havien perdut a causa de la boira mentre feien l'ascens al pic des de la residència universitària de Sierra Nevada, a Monachil. Els dos expedicionaris van trucar des del refugi i ràpidament es van mobilitzar efectius del Servei de Rescat i Intervenció a la Muntanya (Sereim) de la Guàrdia Civil, de l'Infocat i Cetursa i serveis sanitaris del 061.

El dispositiu va treballar durant la tarda de diumenge i fins ben entrada la nit sense èxit. Ha estat cap a les 5 del matí d'aquest dilluns quan un maquinista de pista ha trobat amb greus signes d'hipotèrmia l'home desaparegut, un home espanyol de 50 anys que era a la zona de pistes i que ha estat traslladat a la clínica de Pradollano.

Finalment, cap a les 9 del matí s'ha localitzat el cos sense vida de la dona, a prop del refugi de Carihuela. Segons les primeres hipòtesis, les baixes temperatures haurien esgotat l'excursionista que ha resultat morta.

Anar al contingut