Madrid

Trillo diu que tornarà al Consell d'Estat després de cessar com a ambaixador al Regne Unit

L'informe que fa responsable el Ministeri de Defensa de l'accident del Iak-42 el va elaborar, precisament, el Consell d'Estat. L'exministre és lletrat major d'aquest òrgan.

RedaccióActualitzat

Federico Trillo ha assegurat, en una entrevista a la Cadena Cope, que, després de cessar com a ambaixador al Regne Unit, tornarà al Consell d'Estat, on té la plaça de lletrat major. Ho ha dit justament quan un dictamen del Consell d'Estat sobre el Iak-42 ha carregat la responsabilitat de l'accident sobre el Ministeri de Defensa, que Trillo dirigia, fet que ha precipitat el seu relleu a Londres.

L'exministre de Defensa diu que la decisió de deixar l'ambaixada ja l'havia pres al maig, que la baixa no es va fer efectiva perquè hi havia govern en funcions i que torna al Consell d'Estat perquè n'és funcionari en excedència. "Jo torno al meu Consell d'Estat que és la meva carrera, i del meu futur, ja ho decidiré jo quan calgui", ha subratllat l'exministre.

Sobre el dictamen, l'expresident del Congrés dels Diputats ha lamentat que s'estigui intentant "confondre". Ha assegurat que el que s'ha publicat sobre la decisió del Consell d'Estat responsabilitzant al govern central de "la tragèdia" del Iak-42, és "rotundament fals".

El govern de Rajoy rellevarà Federico Trillo com a ambaixador al Regne Unit, tot i que desvincula aquest canvi del dictamen sobre l'accident del Iak-42 i sosté que l'ambaixada a Londres era una de les que estaven pendents de renovació amb l'arribada del nou govern.

Els familiars dels militars morts en l'accident del Iak-42 exigeixen que Trillo no torni a tenir cap altre càrrec públic. Demanen a tots els partits polítics que s'hi impliquin i evitin que es recol·loqui l'exministre de Defensa en cap lloc de treball que pugui representar els espanyols. D'aquesta manera, han volgut deixar clar que no els sembla suficient la decisió comunicada ahir pel govern espanyol de rellevar Trillo com a ambaixador al Regne Unit.

Les famílies es reuniran amb l'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, tot i que encara no hi ha data. Catorze anys després, serà la primera vegada que els rep un ministre de Defensa del govern espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut