Pedro Sánchez i Miquel Iceta en una imatge d'arxiu (EFE)
Pedro Sánchez i Miquel Iceta en una imatge d'arxiu (EFE)

Tres catalans, un per sorpresa, a la nova executiva del PSOE de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

La bona sintonia del PSC amb el PSOE de Pedro Sánchez portarà tres catalans a la direcció dels socialistes espanyols. En la nova executiva hi haurà Núria Parlon, Carles Ruiz i l'exsíndic d'Aran Paco Boya.

L'executiva s'ha aprovat emb el 70,5% dels vots amb 674 suports. 274 persones hi han votat en contra  i hi ha hagut vuit abstencions.

Pedro Sánchez s'ha envoltat dels seus sectors més fidels per acompanyar-lo en aquesta segona etapa al capdvant del PSOE. Ha aconseguit una executiva compacta i fidel. Hi ha vuit andalusos, la federació més nombrosa, però cap d'ells és de l'anomenat sector susanista.

Els seus quatre escuders, l'equip de confiança i que li ha donat suport en tot aquest trajecte, el formen Cristina Narbona, nova presidenta del PSOE; Adriana Lastra, com a vicesecretària general; José Luis Ábalos, en el càrrec de secretari d'Organització, i Óscar Puente, com a portaveu de l'executiva.

De fet, l'única concessió que ha fet Sánchez a la integració és la inclusió de Patxi López, tercer en discòrdia a les primàries, com a secretari de Política Federal.

A l'executiva federal hi ha 29 homes i 20 dones.

Sorpresa d'última hora a Catalunya

L'executiva té una sorpresa d'última hora: la incorporació de l'aranès Paco Boya. Inicialment només estava previst que en formessin part dos representants del PSC: l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i l'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, però a última hora s'hi ha afegit l'exsíndic de la Vall d'Aran.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà secretària de Cohesió i Integració; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, serà secretari executiu d'Indústria, Comerç i Turisme, i l'exsíndic d'Aran Paco Boya serà secretari executiu de Muntanya, un càrrec de nova creació.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut