El major Josep Lluís Trapero arriba a l'Audiència Nacional per declarar sobre l'1-O
El major Josep Lluís Trapero arriba a l'Audiència Nacional per declarar sobre l'1-O
Barcelona

Trapero rebutja l'oferiment de Torra de tornar a dirigir els Mossos d'Esquadra

Josep Lluís Trapero creu que "no seria convenient per al bon funcionament" del cos ni "tampoc per a la seva persona", davant la situació processal que viu

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat i el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'han reunit aquest divendres amb el major de Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i li han proposat tornar al lloc que ocupava al cos abans de l'aplicació del 155. El 28 d'octubre, a la matinada, el govern espanyol va publicar al BOE el cessament del Major Trapero al capdavant dels Mossos:

 


Josep Lluís Trapero va ser el primer alt càrrec dependent del govern de la Generalitat cessat en aplicació de l'article 155. El seu lloc va ser ocupat per qui era el número dos al cos, Ferran López. Trapero va assumir el cessament i es va acomiadar per carta de tots els agents.

Trapero, tot i agrair-ho, ha rebutjat l'oferiment de tornar a comandar els Mossos i s'estima més continuar preparant la seva defensa davant l'Audiència Nacional, que l'ha de jutjar per càrrecs de sedició i pertinença a organització criminal pels fets del 20 de setembre i el referèndum de l'1-O:

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que "respecta la decisió" de Trapero i li agraeix "la seva tasca exemplar a la ciutadania en tot moment i en circumstàncies excepcionals":

 


Trapero s'ha compromès a continuar desenvolupant totes aquelles funcions que els responsables del Departament d'Interior i el comissari en cap del cos li encomanin.

 


El president Torra ha agraït en nom del govern la feina feta pel major Trapero en l'exercici del seu càrrec, amb un "servei exemplar a la ciutadania".

 


 

ARXIVAT A:
Article 155Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut