Ciclisme

Tot l'equip Saunier Duval abandona el Tour després del positiu de Riccò

L'equip espanyol Saunier Duval en pes ha abandonat el Tour de França, després del positiu per EPO de l'italià Riccardo Riccò. Els ciclistes de la formació que dirigeix Josean Fernández Matxin no han pres la sortida de la dotzena etapa de la ronda gal·la. Riccò ha estat exclòs després d'haver donat positiu per EPO i arrestat pels gendarmes francesos per procedir a l'interrogatori corresponent, segons han informat fonts oficials. El ciclista italià va donar positiu després de la quarta etapa del Tour, la contrarellotge de Cholet, dos dies abans de guanyar la primera de les dues etapes que s'ha adjudicat en la ronda gal·la.

Actualitzat

Aquest és el tercer positiu d'aquest Tour, i, sens dubte, el més greu, perquè es tracta d'un corredor important, l'actual rei de la muntanya, i guanyador de dues etapes, on va demostrar la seva categoria com a escalador. Fins i tot va ser batejat com a "nou Pantani", i ara, malauradament, hi ha un altre element que confirma aquesta comparació.

Dueñas s'enfronta a una possible condemna de presó de dos anys

Moisés Dueñas, el segon cas de dopatge d'aquesta edició del Tour, exclòs pel seu equip, el Barloworld, podria enfrontar-se a una possible condemna d'entre dos i tres anys de presó, per tinença de substàncies verinoses i importació de mercaderies prohibides.

La policia va trobar a les seves maletes xeringues i material de transfusió, a més d'un medicament prohibit denominat TAD. La fiscalia ha obert una investigació judicial per a aquests dos presumptes delictes i el ciclista passarà en les pròximes hores davant un jutge d'instrucció que determinarà si és imputat i si se'l deixa en llibertat sota control judicial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut