Roger Torrent, als passadissos del Parlament (ACN)
Roger Torrent, als passadissos del Parlament (ACN)

Torrent obre una nova ronda de consultes per proposar un candidat a la investidura

Es preveu que faci oficial la candidatura de Quim Costa i convoqui el ple d'investidura

Actualitzat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha iniciat aquest divendres una nova ronda de consultes amb els representants dels grups parlamentaris per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat.

Aquesta ronda de consultes es fa telefònicament, amb l'objectiu de poder anunciar el nom del candidat o candidata aquest mateix divendres.

S'espera que Torrent oficialitzi el diputat de JuntsxCat, Quim Torra com a candidat a la presidència de la Generalitat després que aquest dijous Carles Puigdemont proposés el seu nom.

 

 

Fer república

JuntsxCat i PDeCat lamenten que no hagi estat possible la investidura de Carles Puigdemont. El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa assegura, en una entrevista al programa Més324, que l'objectiu serà "fer república" i aquest és un primer pas però encara "no es tornarà a la normalitat".

"Fer govern no era el nostre objectiu en el sentit que l'objectiu és fer una república, fer un estat independent per tant fer govern és bo si és un pas en la direcció correcte. No tornarà la normalitat perquè allò que està en joc és que no s'ha acceptat el resultat de les eleccions. Avui fem una passa decisiva per recuperar les institucions però no recuperem ni l'autonomia ni recuperem la democràcia en el sentit que no hem triat el president que el poble volia i la majoria del Parlament volia."

 El candidat Quim Torra es reuneix aquest divendres al Parlament amb els diputats del seu grup JuntsxCat. 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
Anar al contingut