Quim Torra, el candidat proposat per Carles Puigdemont (ACN)
Quim Torra, el candidat proposat per Carles Puigdemont (ACN)

Quim Torra: de dirigent d'Òmnium a candidat a president

Actualitzat

El diputat Quim Torra és el candidat proposat per Carles Puigdemont de cara a la investidura que s'ha de fer al Parlament en els propers dies per escollir el 131è president de la Generalitat. Torra, de 56 anys, és diputat de Junts per Catalunya, a més d'editor i expert en temes històrics. Quan Puigdemont va entrar a la presó de Neumünster, Torra va ser un dels primers diputats de JxCat que va anar a Alemanya a donar-li suport.

Membre destacat d'associacions com Òmnium Cultural, l'ANC i Sobirania i Justícia, va ser Puigdemont qui va convèncer Torra per anar a la candidatura de JxCat el 21-D i Torra ha estat un dels que ha defensat més aferrissadament que calia restituir Puigdemont com a president.

El seu grup li va confiar la intervenció del primer ple de la legislatura, on va defensar que només amb la república arribaria la llibertat.

A Òmnium, va ser president durant uns mesos en substitució de Muriel Casals. Ha fet centenars de xerrades, debats i articles sobre el procés i va escriure el llibre "Els últims cent metres", un antídot contra els escèptics del procés.

Va treballar durant vint anys a l'empresa privada, durant dos anys va viure a Suïssa, on treballava per a una multinacional d'assegurances, i va crear l'editorial A Contravent, especialitzada a recuperar clàssics del periodisme literari català, sobretot de la Segona República i de l'exili. També és director de la "Revista de Catalunya".

Xavier Trias li va encarregar el projecte del Born Centre Cultural, que va recuperar i obrir al públic les restes de la Barcelona del 1714. Amb el canvi d'alcaldia va ser substituït i Puigdemont, com a president, el va nomenar director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat, fins que el govern espanyol el va cessar pel 155.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut