Quim Torra: de dirigent d'Òmnium a candidat a president
Quim Torra: de dirigent d'Òmnium a candidat a president

Quim Torra: de dirigent d'Òmnium a candidat a president

Actualitzat
TEMA:
Investidura
Quim Torra, el candidat proposat per Carles Puigdemont (ACN)
Quim Torra, el candidat proposat per Carles Puigdemont (ACN)

El diputat Quim Torra és el candidat proposat per Carles Puigdemont de cara a la investidura que s'ha de fer al Parlament en els propers dies per escollir el 131è president de la Generalitat. Torra, de 56 anys, és diputat de Junts per Catalunya, a més d'editor i expert en temes històrics. Quan Puigdemont va entrar a la presó de Neumünster, Torra va ser un dels primers diputats de JxCat que va anar a Alemanya a donar-li suport.

Membre destacat d'associacions com Òmnium Cultural, l'ANC i Sobirania i Justícia, va ser Puigdemont qui va convèncer Torra per anar a la candidatura de JxCat el 21-D i Torra ha estat un dels que ha defensat més aferrissadament que calia restituir Puigdemont com a president.

El seu grup li va confiar la intervenció del primer ple de la legislatura, on va defensar que només amb la república arribaria la llibertat.

A Òmnium, va ser president durant uns mesos en substitució de Muriel Casals. Ha fet centenars de xerrades, debats i articles sobre el procés i va escriure el llibre "Els últims cent metres", un antídot contra els escèptics del procés.

Va treballar durant vint anys a l'empresa privada, durant dos anys va viure a Suïssa, on treballava per a una multinacional d'assegurances, i va crear l'editorial A Contravent, especialitzada a recuperar clàssics del periodisme literari català, sobretot de la Segona República i de l'exili. També és director de la "Revista de Catalunya".

Xavier Trias li va encarregar el projecte del Born Centre Cultural, que va recuperar i obrir al públic les restes de la Barcelona del 1714. Amb el canvi d'alcaldia va ser substituït i Puigdemont, com a president, el va nomenar director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat, fins que el govern espanyol el va cessar pel 155.

ARXIVAT A:
Investidura Procés català

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut