El president Quim Torra arriba a la presó de Puig de les Basses, a Figueres
El president Quim Torra arriba a la presó de Puig de les Basses, a Figueres
Figueres

Torra sobre la presó de Forcadell i Bassa: "No només és una injustícia, és una indecència"

Ha visitat Forcadell i Bassa a la presó de Puig de les Basses acompanyat del vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, que ha visitat aquest divendres a la tarda, Carme Forcadell i Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses a Figueres, considera que és una indecència que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa estiguin a la presó.

"No és només una injustícia que la presidenta del Parlament i la consellera Bassa estiguin a la presó és una indecència.

És una indecència perquè mai una presidenta del Parlament que permet un debat en un parlament, no hauria d'estar mai en una la presó, ni una persona que cedeix presumptament uns centres cívics tampoc hauria d'haver estat mai en una presó."

 

El president Torra h afegit que cal "que la política torni a la política i elles siguin lliures". Ha explicat també a la sortida, en una breu declaració, que elles han volgut deixar clar que "no són moneda de canvi de cap negociació ni de cap tracte". Que han agraït la solidaritat i l'escalf que estan rebent, i que sobretot que "les tinguem presents, que no les plorem sinó que les reivindiquem", ha transmès Quim Torra.

Una visita de prop de tres hores

El president ha arribat al centre penitenciari cap a un quart de cinc de la tarda, on hi ha anat també el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès.

 

 

Aragonès ha arribat uns minuts abans al centre penitenciari i ha esperat el president Torra a la porta. Si han arribat amb cotxes separats, president i vicepresident, han tornat junts en el mateix vehicle. 

 

 

La visita del president Torra coincideix amb el dia que el govern espanyol ha anunciat que recorrerà al Tribunal Constitucional la ratificació que aquest dijous va fer el Parlament de la moció independentista del 9N de l'any 2015. Una moció que el Parlament va tirar endavant quan Carme Forcadell era presidenta de la Cambra Catalana.

 

Trasllat a les presons catalanes

Forcadell i Bassa, com la resta d'empresonats del govern Puigdemont, estan per segona vegada a la presó des del març d'aquest any. Les dues dones van ser traslladades dimecres a la presó de Figueres des de la presó madrilenya d'Alcalá-Meco.

El president Torra va visitar Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart a la presó de Lledoners fa dos dies quan van arribar. Aquell dia, el president del Parlament, Roger Torrent, va anar a visitar Carme Forcadell i Dolors Bassa que també van arribar a la presó de Puig de les Basses a Figueres.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàJudicialQuim TorraCarme ForcadellDolors Bassa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut