Terrassa

Terrassa municipalitza el servei d'aigua amb l'oposició del PP i Cs

El ple municipal dona llum verda a la modificació del canvi de model i fixa una última pròrroga forçosa de l'empresa que gestionava el servei

Actualitzat

El ple de l'Ajuntament de Terrassa aprova el canvi de model del servei d'abastiment d'aigua a la ciutat. A partir del mes de desembre, una empresa municipal de Terrassa, la tercera ciutat de Catalunya, amb més de 200.000 habitants, assumirà la gestió directa del servei.

La proposta ha tingut els vots favorables del PSC, TeC, ERC i la CUP. El PP i Cs hi han votat en contra i el PDeCAT s'ha abstingut. Es posa punt final al procés administratiu que va iniciar l'exalcalde Jordi Ballart el mes de setembre del 2016 quan es va liquidar el contracte amb l'empresa Mina Aigües de Terrassa, la companyia privada que presta el servei a la ciutat des del 1942.

 

 

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, l'Ajuntament de Terrassa s'ha convertit en el primer municipi català de més de 20.000 habitants de Catalunya que municipalitza el servei d'abastiment d'aigua potable.

La nova gestió es farà a través de l'Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), Terrassa Cicle de l'Aigua.

En els proper mesos es constituirà el consell d'administració de la nova companyia que donarà continuïtat als treballs de preparació del nou servei, com l'adequació de les noves oficines i les eines informàtiques necessàries, i la incorporació dels empleats que actualment treballen al servei de l'aigua a Terrassa.

Està previst que aquests treballs s'allarguin fins a finals d'any. Per aquest motiu, també s'ha aprovat una darrera pròrroga forçosa que implicarà que l'empresa Mina Aigües de Terrassa seguirà prestant el servei fins al 9 de desembre d'aquest any.

 

Anar al contingut