Caracas

Tensió als carrers de Veneçuela per la crisi econòmica i política

L'oposició convoca per a dilluns una manifestació per reclamar que es posi en marxa un procés revocatori del president Maduro

RedaccióActualitzat

La crisi política a Veneçuela s'agreuja mentre al carrer el desabastiment d'aliments, medecines i productes bàsics i una elevada inflació afegeixen tensió al país.

Milers d'habitants del centre de Caracas s'han manifestat exigint l'arribada d'aliments a les botigues, que han hagut de tancar per falta de productes. Unes manifestacions espontànies, carregades de tensió, en què hi ha hagut agressions a la premsa.

En les últimes hores s'ha anul·lat una reunió crucial que havia de posar en marxa o frenar el procés per fer un referèndum per destituir el president del país, Nicolás Maduro. Ara fa just un mes, l'oposició va entregar més de 1,8 milions de firmes per activar el revocatori del president Maduro.

Els opositors esperen que el Poder Electoral es pronunciï sobre l'autenticitat de les firmes per continuar amb la recaptació de més suports. Necessiten prop de quate milions de firmes per tirar endavant el revocatori presidencial.

L'oposició considera que l'anul·lació de la reunió és un moviment dilatori més de l'executiu chavista per evitar que es faci el referèndum per allunyar Maduro del poder.

Cansats d'aquest bloqueig, els líders opositors han fet una crida perquè dilluns tothom surti al carrer per tornar a firmar a favor de la posada en marxa del referèndum revocatori.

El secretari de l'aliança opositora Mesa de la Unidad Democrática ha dit que Veneçuela és un "polvorí a punt d'esclatar pel malestar social". Assegura que el país viu "la fase terminal d'aquest procés de crisi política" i anima a tots els que han sortit a protestar al carrer a canalitzar la seva ira per la via electoral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut