Palma

Tejeiro desvincula de la gestió de Nóos els assessors de la Casa del Rei

L'exsecretari de l'Institut Nóos admet que l'empresa es va crear per guanyar diners i que la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin van tenir una altra societat mercantil on figuraven els seus fills petits, abans que Aizoon

RedaccióActualitzat

En la dissetena jornada del judidi pel "cas Nóos", avui ha declarat qui va ser el secretari de l'institut, Miguel Tejeiro. Davant del tribunal ha assegurat que el seu cunyat Diego Torres i Iñaki Urdangarin li van demanar que adquirís societats a l'estranger per haver de tributar menys. També ha negat que la Casa del Rei supervisés les declaracions tributàries del grup ni l'IRPF d'Urdangarin.

L'interrogatori ha estat diluït, rebaixat per les expectatives que havia creat. Tejeiro, assessor personal d'Urdangarin, a qui el cunyat del rei va responsabilitzar de totes les seves irregularitats, li ha tornat la pilota. Els dos socis manaven, la Casa del Rei no els supervisava ha dit, i l'Institut Nóos era per guanyar diners."Per mi, l'Institut Nóos sempre va ser una associació amb ànim de lucre", ha assegurat.

De la infanta Cristina, només per dir que la va veure tres vegades, una no recorda on, però sí que ha reconegut que va començar amb ells, quan, abans de Nóos, li van entregar l'empresa Namasté, constituïda pel matrimoni i tres fills:

"Namasté era una societat en la qual els socis eren Iñaki Urdangarin, la infanta Cristina, tres fills menors d'edat que tenien en aquella època, el quart va néixer després, i un amic comú que tenia una o dues participacions (...) Jo li vaig dir que el no me em semblava normal és que hi hagués tres menors d'edat. perquè era una associació professional"

Però la seva declaració ha estat marcada quan l'advocat de Torres ha intentat que s'anul·lés: "Tot el que aquest senyor digui vinculat de manera directa o indirecta als meus clients no ha estat rellevat de la seva obligació de guardar secret professional". Demà continuarà la declaració de Tejeiro. També estan citats Rodrigo Rato i Alberto Aza, excap de la Casa del Rei.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut