Subministrament elèctric d'un bloc de pisos ocupat en què s'han pagat les claus a màfies a Palafrugell
Subministrament elèctric d'un bloc de pisos ocupat en què s'han pagat les claus a màfies a Palafrugell
Palafrugell

Tallen la llum d'un bloc de pisos ocupat per famílies que havien pagat per la clau

Les famílies reclamen regularitzar el seu estat i pagar un lloguer social en funció de les necessitats de cadascú

RedaccióActualitzat

Un altre cas a Palafrugell de famílies en situació vulnerable que han pagat diners a intermediaris per ocupar pisos buits propietat d'un banc. Es tracta d'un bloc d'aquest municipi empordanès totalment ocupat, on 11 famílies hi viuen, algunes des de fa 4 anys, i hi tenien punxada la llum.

Ara, tècnics de la companyia elèctrica han tallat les connexions fraudulentes i s'han quedat sense subministrament elèctric.

La majoria de les famílies asseguren que han intentat donar-se d'alta de manera legal, però que per fer-ho fer els demanen un contracte de lloguer que no tenen. En aquest sentit, reclamen regularitzar el seu estat i pagar un lloguer social en funció de les necessitats de cadascú. No es neguen a pagar, però afirmen que no poden pagar el que es demana.

Endesa, per la seva banda, al·lega que ha tallat la connexió perquè era fraudulenta i perquè suposava un perill molt greu per a les persones. Un argument, però, que no comparteixen les famílies que hi viuen. Els veïns alerten que ara han d'anar amb espelmes per veure-s'hi i que és perillós, sobretot a la nit quan dormen.

En alguns dels pisos, a més, la instal·lació elèctrica és tan rudimentària que fins i tot algun dels cables s'ha incendiat. Una situació que els ocupants denuncien que viuen amb por.

Anar al contingut