La presó de Ponent.
La presó de Ponent.
Lleida

Sis ferits lleus en una baralla multitudinària a la presó de Ponent

El sindicat CSIF informa que els fets van passar arran del malestar provocat per l'exigència de la subdirecció a fer activitats de grup

RedaccióActualitzat

Una baralla al centre penitenciari de Ponent, a Lleida, va acabar la setmana passada amb sis presos ferits lleus. La baralla va començar el dimecres, dia 24, al menjador del Departament Especial de Règim Tancat de la presó. Segons informa aquest dimarts el sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris), durant la batussa, en què van estar involucrats una vintena de presos, es van llançar plats i safates metàl·liques. El sindicat informa que els fets van passar arran del malestar provocat per l'exigència a fer activitats de grup. Els ferits van ser atesos pels serveis mèdics de la presó i els responsables de l'aldarull van ser aïllats.

CSIF Lleida es queixa que, a més d'augmentar les feines en grup, "s'ha reduït a la mínima expressió l'activitat d'esport i s'han implantat activitats d'intervenció psicològica". Aquest sindicat manifesta "l'oposició més ferma a la realització als canvis, ja que s'han fet des del desconeixement més absolut del funcionament d'un departament especial". Culpa d'aquests canvis la subdirecció del centre, que, segons el seu parer, té "una autèntica obsessió rehabilitadora". CSIF assenyala que aquestes activitats "no són obligatòries, però es força els interns a assistir-hi, amenaçant-los que si no ho fan, no progressaran de fase; i perquè s'obliga a fer vida en comuna a interns que no volen fer-la".

En un comunicat, CSIF demana que se suspenguin aquestes activitats de grup i que es replantegi el tractament als interns. El sindicat conclou: "En cas que no fos així, ens veurem obligats a posar en marxa accions legals per garantir la seguretat del personal que presta servei en aquest departament".

Anar al contingut