Brusel·les

Set persones detingudes a Bèlgica en relació amb els atemptats de París

Hi ha tres germans implicats en els atemptats terroristes: un va morir en els atacs, un altre està detingut a Brussel·les i el tercer està desaparegut

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Bèlgica ha confirmat la detenció de set persones en territori belga entre dissabte i diumenge. Tots ells poden tenir relació amb els terroristes morts en els atemptats al centre de París.

Els investigadors francesos han informat que hi ha tres germans implicats en els atacs terroristes. Un dels germans va morir en l'escenari dels atemptats, el segon està detingut a Brussel·les, però encara no s'ha confirmat la seva participació directa en els atacs. El tercer germà està desaparegut i es creu que podria haver fugit després de participar en els actes terroristes de divendres.

Segons ha informat la fiscalia, dos dels terroristes morts divendres a la nit a París, tot i tenir nacionalitat francesa, vivien a Bèlgica, a Molenbeek-Saint-Jean, un dels 19 municipis de la regió de Brussel·les.

A més, ja s'ha confirmat que s'han localitzat dos vehicles amb matrícula belga a París. El primer és un Seat León que s'ha trobat als afores de París, a Montreuil, i l'altre és un Volkswagen Polo que es va localitzar prop de la sala de concerts Bataclan. Aquests dos vehicles es van llogar a començaments de setmana a la regió de Brussel·les.

Les detencions a Molenbeek tenen connexió amb la persona que hauria llogat els dos cotxes. Segons informa la fiscalia, es tracta d'un francès amb residència a Bèlgica.

La policia ha desplegat una gran operació antiterrorista centrada en el districte de Molenbeek. Aquest és un barri popular amb molta població immigrant i que els últims anys s'ha convertit en centre del jihadisme a Europa. A Molenbeek hi vivia l'autor de l'atac l'any 2014 contra el Museu Jueu de Brussel·les, Mehdi Nemmouche.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut