Meritxell Serret: "Han criminalitzat un moviment polític que sempre ha actuat per principis democràtics i pacífics"
Meritxell Serret: "Han criminalitzat un moviment polític que sempre ha actuat per principis democràtics i pacífics"
Ginebra

Serret diu que, per a l'Estat, "ser independentista català és pitjor que ser d'ETA"

La consellera cessada Meritxell Serret i la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, denuncien a Ginebra la "vulneració dels drets humans a Catalunya"

RedaccióActualitzat

La consellera d'Esquerra cessada Meritxell Serret i la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, han denunciat, aquesta tarda a la seu de l'ONU a Ginebra, la "vulneració dels drets humans a Catalunya" en un col·loqui titulat "Presos polítics i exiliats avui a la Unió Europea". En la seva intervenció, Serret ha afirmat que l'estat espanyol considera que "ser independentista català és pitjor que ser d'ETA".

 

"És difícil assumir la situació, principalment perquè Espanya, suposadament, és un estat democràtic membre de la Unió Europea (···) A data d'avui, ser un independentista català és fins i tot pitjor que com es considerava ETA en el passat"

"El govern espanyol, dirigit pel Partit Popular o pel Partit Socialista, van negociar en el passat amb els terroristes armats, fins i tot quan s'estava assassinant persones. Però el govern espanyol, dirigit pel Partit Popular, i amb el suport del Partit Socialista, els principals partits a Espanya, s'han negat a dialogar amb el govern proindependentista català després de més de 20 peticions seguint sempre camins polítics. Han criminalitzat un moviment polític que sempre ha actuat per principis democràtics i pacífics"

 

 

Txell Bonet ha explicat com s'ho fa per poder visitar cada setmana al seu marit, Jordi Cuixart, a la presó de Soto del Real. I ha qualificat de "perversió" l'actuació de les autoritats espanyoles:

 

"Ja hem viatjat 22 vegades. Això significa 22 setmanes seguides perquè el meu fill pugui veure el seu pare, i sovint darrere un vidre i 40 minuts (···) El que estem experimentant a Espanya avui en forma de repressió, associada amb el referèndum de l'1 d'octubre, és una perversió i un ús incorrecte de la justícia. És una cosa que s'hauria de resoldre a través del diàleg polític i, de fet, es resol utilitzant la policia, els poders judicials i els tribunals"

 

En un altre acte, aquesta tarda a Ginebra, l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha denunciat que a Espanya hi ha "violació dels drets fonamentals" i un "abús de la presó preventiva"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut