Ginebra

L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé davant l'ONU: "Espanya viola els drets fonamentals"

Durant la seva intervenció, Solé ha dit que, amb Catalunya, la UE "no està a l'alçada" del que esperen els defensors dels drets humans

RedaccióActualitzat

La situació política a Catalunya està ben present aquests dies a Ginebra, en el plenari de l'ONU en defensa dels drets humans. L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha denunciat aquest dimarts que a Espanya hi ha "violació dels drets fonamentals" i un "abús de la presó preventiva". Una associació tamil ha cedit la seva paraula a l'eurodiputat català.

Solé ha carregat contra l'estat espanyol per considerar que vulnera els drets humans:

"Espanya va violar clarament aquest dret quan l'1 d'octubre va fer servir una força agressiva i desproporcionada contra els votants catalans que pacíficament i democràticament van intentar exercir el seu dret a l'autodeterminació."

En el seu discurs, l'eurodiputat republicà ha criticat l'actitud de la Unió Europea en relació a Catalunya. Ha dit que "no està a l'alçada" del que esperen molts europeistes i els defensors dels drets humans.

Tot i això, Solé ha explicat en aquest plenari de l'ONU que estan decidits a tirar endavant:

"Nosaltres no desesperarem, no ens cansarem mai, sempre exigirem que els compromisos que han pres els estats, entre ells l'estat espanyol, en relació als drets fonamentals i humans, es compleixin. No perdrem l'esperança que hi hagi un canvi d'actitud, especialment de la Unió Europea (···) Volem acabar amb situacions absolutament dramàtiques com les que estan patint els presos polítics catalans i les seves famílies."

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàDrets humansGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut